Vill du mätta några hungriga magar?


 
FvK Öresund söker kattvänner som är intresserade av att hjälpa till med matningen av utekatterna främst i stadsdelen Rosengård.
 
Vi arbetar för att hjälpa Malmös förvildade utekatter och arbetar efter TNR-metoden (trap, neuter, return). Metoden innebär att alla katter i en kattpopulation fångas in, kastreras och öronmärks, för att åter släppas tillbaka i sina hemrevir. Katterna sköts om och matas ute på plats, isolerade mat- och sovplatser placeras ut (med markägarens tillstånd) och varje ny katt som sluter sig till gruppen fångas in och kastreras även den.

TNR-projektet på Rosengård är ett samarbetsprojekt mellan Malmö kommunala bostadsbolag och Förvildade Katten Öresund. Som en naturlig del i detta projekt ingår förstås matning av katterna. På Rosengård lever flera TNR-grupper och vi har därför också många olika matställen som behöver tillsyn varje dag.
 
Grundtanken är att boende i ett bostadsområde ska gå samman och bilda en “kattgrupp” som värnar om, tar hand om och ansvarar för sitt närområdes TNR-katter. Men ibland får vi stora problem med att nå kattvännerna i ett område och på Rosengård har det verkligen gått trögt. Det kan kanske bero på språkbekymmer eller helt enkelt på att människor inte vågar träda fram eftersom de tror att det är förbjudet att mata utekatterna.
 
PrickenPå grund av dessa svårigheter med att nå ut till kattvänner i rosengård tar vi nu ett ordentligt krafttag och söker därför dig som vill ge lite av din tid till de katter som behöver det mest. Kanske är du regelbundet i närheten och har tid någon gång i veckan att mätta några hungriga magar? Allra smidigast är förstås om vi kan intressera dig som redan finns nära ett av våra matställen eller någon som har en stund över och kan tänka sig en liten cykeltur för att ge en grupp tacksamma missar deras middag.

Ni som vill veta mer och kanske delta i en ny ”matargrupp” är mycket varmt välkomna att kontakta oss. Självklart står vi för matkostnader och finns alltid till hands när det behövs.

Ring Bibbi: 0704 476097 eller skicka oss ett mail till adressen This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så slår vi våra kloka huvuden ihop och organiserar något till de förvildade missarnas stora belåtenhet!