Ytterligare ett koloniområde

Knyttet
 Filifjonkan
 namnlös
 Muminhuset

"Är det jordens undergång? frågade Lilla My nyfiket. Allra minst, sa Mymlans dotter. Försök bli snäll om du hinner, för nu ska vi nog snart in i himlen allihop. Himlen? upprepade Lilla My. Måste vi in i himlen? Och hur kommer man ut därifrån?" (Tove Jansson)

Den stora kölden har dragit in över den ”blå stugan” i Mumindalen där en grupp katter bor och ännu en gång har vi fått ett ärende där ett koloniområde ska tömmas på katter omedelbart.

Skyddsjakt var beställd tills i måndags för våra vänner men den lyckades vi avstyra för att istället försöka hjälpa katterna i Mumindalen.Ärendet är brådskande, katterna i kolonin är inte kastrerade och vi vet inte heller säkert hur många där finns, uppskattningsvis 10-20 stycken.

Vi har sommaren på oss att tömma kolonin, det är väldigt svårt och mycket stressande att under kort tid hitta bra, trygga och permanenta hem till så många katter med ett avlivningshot hängande över sig. Vi behöver din hjälp för att rädda katterna i Mumindalen och visa dem hur man kan komma ut ur himlen igen. Vi söker omgående hem på gårdar / stall / torp eller hus på landet till våra mumintroll. 

Vi vet att det redan är fullt på flera håll men har du mot förmodan en plats över för ett troll så är det dags att höra av sig nu. Det finns små smusmumrikar, troll, hemuler och filifjonkor i olika färger och former, några skölpaddsfärgade honor och någon röd hane har vi bland annat sett till.

Det är friska och välmående katter som inte är särskilt gamla, flera är inte ens fyllda ett år. På fredag natt kommer vi att göra vår första infångning och börja göra vid och kastrerar katterna. Det vore mycket bra om vi redan då kunde ha något hem redo så att vi slapp att återsätta alla katterna i kolonin igen i väntan på hem. Har du möjlighet att rädda livhanken på ett litet troll så tveka inte utan hör av dig till Pia: 0707-131927 eller Bibbi: 0704-476097 (ej sms)

Vi har i dagsläget inte löst finansiering för projektet som kommer att kosta en del och tar därför tacksamt emot alla bidrag till projektet, stora som små. Bankgiro: 827-8061, märk insättningen med Mumindalen. Stort tack!

Fortsättning följer.