Behöver katten en kompis?

 kapten-1Varför ensamkatt när de flesta katter uppskattar en kompis?

Kattungar kommer i 2-pack! Att bara skaffa en kattunge, är att erbjuda ett onödigt tråkigt liv, när 2 småttingar har så otroligt stort utbyte av varandra. Ska katterna dessutom leva som innekatter så krävs att man tar alla erbjudna chanser till aktivering! Två katter är inte till mer besvär än en, den enda märkbara skillnaden är kanske att börsen blir något tommare.
Å andra sidan blir "reparationskostnaderna" lägre och heminredningen mindre komplicerad, kattungarna leker med varandra, istället för att sabotera hemmet, och hänger de i gardinerna, så blir det åtminstone jämvikt!

Katter med förvildad bakgrund trivs oftast bäst i grupp. För dessa katter brukar gruppen utgöra en trygghet, de andra katterna blir till förebilder som en lite räddare förvildad katt kan ta efter och "härma". Katter med förvildad bakgrund placerar vi aldrig som ensamkatter.

Det finns dock katter som trivs bäst ensamma. Bland de katter som vi omhändertar, tillhör dessa enstöringar de verkliga undantagen och är i klar minoritet.