Ungkatten Vide är inte rätt för "familjen som ska skaffa katt", men däremot för den trygga och tålmodiga person, med bara en gnutta extra intresse, förståelse och medkänsla, än vad den vanliga kattköparen brukar ha.


Vide föddes ute i en villaträdgård, i ett område med alldeles för många katter. Vid 4 månaders ålder flyttade han in i ett av FvK Öresunds (ideell förening) stödhem, där han med hjälp av en klok stödmatte och hemmets 3 egna vänliga katter, stadigt och i långsam takt, börjat vänja sig vid sin nya inomhuslivsstil tillsammans med människor.

Vide är en mycket snäll katt och också en mycket försiktig individ. Han betraktar alla nya företeelser med stor skepsis och tar alltid det säkra före det osäkra. För Vide är det mycket viktigt att ha trygga katter att hänga med och som visar honom att allt är ok och precis som det ska vara. Vide själv, som är utrustad med utmärkt "kattvett", blir en mycket bra vän till en misse som känner sig ensam och som skulle få ett mycket roligare liv med en bästa kompis i kattformat.
Den människa som vinner Vides förtroende får en otroligt lojal vän och en alldeles unik ställning i Vides liv, Vide och människan kommer att knyta exceptionellt starka band, mycket olika de till en "vanlig" katt.

Vide söker ett lugnt och tryggt hem som innekatt hos 2-beningar som är kreativa och som förstår att inspirera honom att utvecklas, men låter honom göra det i sin egen takt. I Vides blivande hem ska det redan bo minst en lämplig kattkompis, som gjord för att busa och mysa med. (För Vides del är flera snälla kattkompisar en stor fördel!)

Vide, som är en bruntigrerad huskatthane, är född i juni -18. Han förmedlas kastrerad, id-märkt (chip- och öronmärkt), 2 ggr vaccinerad, 3 ggr avmaskad, ohyrebefriad (rutin) och hälsokontrollerade av veterinär, m.a.o. vidgjord och klar. En adoptionsavgift tas ut och den ger FvK möjlighet att hjälpa ännu en behövande misse.

Är du just den människa Vide drömmer om, stabiliteten personifierad? Ring (endast tel.svar, tack) FvK Öresund, så berättar vi gärna mer om Videkissen.
(Vide bor i stödhem i Malmö och om allt känns rätt, ordnar vi givetvis så att det går att besöka honom där, men mycket mer än skymten av honom under sängen, ska nog ingen räkna med!)

 

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com