Cola och Coffee

Spännande "minitigrar" med attityd söker hem.

cola och coffee cola en liten tiger med attityd
cola och coffee coffee ockuperar sngen
cola och coffee cola vill ha full koll
cola och coffee coffees stol sklart
cola och coffee cola r en klurig liten tiger
cola och coffee coffee r en beslutsam tjej

Kattvänner som söker en mild, mjäkig, inställsam och lättmanövrerad klängranksliknande misse, sparar tid genom att direkt leta vidare bland kattannonserna, Du som däremot alltid drömt om en tiger, men dessvärre fått avstå p.g.a. viss praktisk omöjlighet, såsom storlek och pris, har ett gyllene tillfälle här och är varmt välkommen att läsa vidare om våra fräcka "minitigrar" Cola och Coffee!

Cola (bild 1, 3 och 5) och Coffee (bild 2, 4 och 6) är systrar, födda i maj 2016. Dessa båda tonårstjejer är ett koncentrat av allt som betecknar "riktiga" katter; de är smarta, starka, alerta, försiktiga, utstuderade, föga inställsamma (mer än när de har något verkligt eftersträvansvärt att vinna), gosiga på sina egna villkor och helt fantastiskt roliga att ha omkring sig. Ryter gör de ju förstås inte, däremot spinner de så att det dånar! "Tigrarna" anser att människans överlevnadsduglighet är kraftigt naggad i kanten och de försöker lära sin 2-bening att jaga genom att ta hem diverse möss och annat smått (vanligen, men inte alltid, avlidna), "det vore ju förbaskat olämpligt om 2-beningen svalt ihjäl", tycks de mena.

Töserna bor i stödhem hos Eva med katter i Skanör och Eva berättar så här om sina inneboende missar:
"Det är väl knappast lönt att ljuga i annonstexten, antar jag. Det lär ju märkas att flickorna är matgalna "labradorer" som trivs bäst i frihet och i andra katters sällskap, att de då och då beviljar sin människa en stunds närhet under det att de spinner så att öronproppar blir ett måste och att de är trygga / kaxiga nog för att utmana ödet genom att befinna sig runt / framför människans fötter och djärvt stirra trampdöden i ögonen. Försiktiga, ja. Rädda, nej!"

Systrarna är båda utrustade med mycket bra "katt-vett", de är m.a.o. mycket sociala till andra katter och blir underbara kompisar till missar som känner sig ensamma och som behöver livas upp. Ingen av flickorna vill därför bo som ensamkatt, minst en rolig och likasinnad kattkompis ("the more the merrier") ska det bo i deras nya hem. "Småtigrarna" är vana att kunna gå ut och denna möjlighet måste också finnas i deras blivande hem, först måste de dock bli riktigt inbodda och hemtama och ha lärt känna och fått bra kontakt med sina nya människor.

Cola och Coffee förmedlas kastrerade (flanksnitt), id-märkta (chip- och öronmärkta), vaccinerade, avmaskad, ohyrebefriade (rutin) och hälsokontrollerad av veterinär. En adoptionsavgift (1900 kr / kattflicka) tas ut, som motsvarar veterinärkostnaden för missarna och som också ger FvK möjlighet att hjälpa nästa behövande katt. Tjejerna förmedlas alltså vidgjorda och klara, till självkostnadspris, vilket besparar de nya ägarna både arbete och besvär.

Trygga och kärleksfulla kattvänner som gärna faller till föga för en beslutsam och klurig minitiger med huvudet på skaft och "alla hönsen hemma", är varmt välkomna att ringa FvK Öresund, Pia: 0707 131927 (mail och sms besvaras ej), så berättar vi gärna mer och om det känns alldeles rätt, ordnar vi givetvis så att det går att besöka töserna i deras stödhem hos Eva och kattkompisarna i Skanör.
Share