Poppy

Lek- och kärleksfull 2-bening sökes av världens sötaste salta Popcorn!

poppan11
poppy kluriga poppy
poppy poppy solar sig
poppy poppy p alerten
poppy tjusiga poppy
poppy nyfikna poppy
poppy poppy i aktion

Att födas som svart förvildad honkattunge och dessutom helt vara i avsaknad av den vanligt fåniga putte-nutt gulliga kattungeuppsynen, innebär de facto att man som liten katt dragit en riktig nitlott i livets lotteri! Den som däremot vunnit högsta vinsten är sagda missas lyckliga stödmatte, som får ha världens bästa lilla Poppy boende hos sig väldans länge, för nu handlar det inte längre bara om att någon vettig blivande kattägare ska höra av sig, nej minsann, nu ska det mycket till för att överbevisa den beskyddande och ytterst misstänksamma stödmatten om att Poppy-spekulanten är god nog åt denna suveräna mini-panter och nålsögat blir bara trängre och trängre!

Visst är kattungar ljuvliga varelser. mjuka, gosiga, inställsamma och mjäkiga små pälsbollar - det är inte Poppy! Kattvänner som söker en foglig och menlös liten tjej, sparar tid genom att direkt hoppa över till en annan kattannons, Poppy är inget för er!

Poppy (eng. Vallmo) är en sund och robust kattunge med blank, svart och smidig "sälpäls", hon är långbent, smidig, muskulös och mycket elegant och hon är utrustad med stark vilja, klok som en uggla och har ovanligt välutvecklat leksinne.

Poppy är definitivt en av de mest slipade knivarna i lådan, hennes uppfattningsförmåga är superb, hon är klurig och uträknande och hon har superkoll på läget. Poppy är en ytterst lekfull katt, men inte i den mening att hon på stökiga huskattungars vis demolerar hemmet, nej, vårt lilla Popcorn vill att människan och hon ska leka vilda lekar med spön och annat som viftar härligt och häftigt och som inspirerar detta koncentrat av riktig katt att hoppa 2 meter rakt upp i luften på äkta supersmidigt panter-maner. Poppy´s nya människa måste därför vara en riktigt lekfull och kreativ typ, som tycker det är lika roligt att leka med Poppy som Poppy själv tycker det är kul att leka. När Poppan så småningom blir trött och hon lagt alla spänstarplaner på hyllan, förvandlas hon till en ljuvligt mjuk och högljutt spinnande boll. Poppy är ingen knäkatt (nån måtta på pinsamheterna får det ändå vara), däremot vill hon alltid vara med och gärna ligga nära och bli klappad och allt gosande ackompanjeras av Poppy´s knattrande slagborrmaskinsliknande spinn. På nätterna sover Poppan i sängen utsträckt över människans ben, detta är ytterst bekvämt och komfortabelt för Poppy, men såklart mindre härligt för den stoiska och värkbrutna matten.

Annars har Poppy bestämda önskemål om att få flytta in i ett lugnt, trivsamt och tryggt hem hos tålmodiga människor med humor och god serviceanda. Poppy har vant sig vid att leva som innekatt och vill gärna fortsätta som sådan, förstås under förutsättning att de heliga lekstunderna blir många och långa!
Då Poppy är född ute av en förvildad kattmamma är hon en förnuftig missa med utmärkt överlevnadsinstinkt som är rädd om alla sina 9 liv och då Poppy´s stödhem dessutom är av det lugna och inte stimmiga slaget, är kloka Poppy till en början försiktig i nya situationer och mot främmande 2-beningar. Detta smarta förhållningssätt bleknar dock snabbt bort då busfröet Poppy upptäcker att allt är väl och att de nya människorna är välvilligt inställda och som gjorda för rafflande och underhållande lekstunder.
Poppy önskar sig absolut en riktigt busig kattkompis i sitt nya hem, gärna i samma ålder som hon själv, Poppan har begåvats med mycket bra socialt "kattvett" och kommer utmärkt överens med sina artfränder och därför blir Poppy också en mycket god vän till en misse som känner sig ensam och behöver livas upp.

Poppy är en svart huskatthona, född ca. 20/5 -17 och hon förmedlas kastrerad (flanksnitt), id-märkt (chip- och öronmärkt), vaccinerad, 3 ggr avmaskad, ohyrebefriad (rutin) och hälsokontrollerad av veterinär. En adoptionsavgift (1900 kr), som motsvarar veterinärkostnaden för Poppy, tas ut och den ger också FvK möjlighet att hjälpa nästa behövande katt i den långa raden av sådana. Poppy flyttar alltså vidgjord och klar, till självkostnadspris, vilket besparar den nya ägaren både arbete och besvär.


Kattvänner som vill bli dompterade, överlistade, välmotionerade och alldeles bedårade av världens coolaste lilla Popcorn, får i värsta fall (och om ni vågar) slå en signal till FvK Näset, stödmatte Bibbi: 0704 476097, så berättar jag motvilligt mer om vårt svarta lilla yrväder och om det känns alldeles rätt får väl Poppy (som bor i Malmö med kattkompisar och stödmatte) ta emot besök för att närmare skärskåda sin ev. blivande och särskilt finfina nya människa.


adoptanter

 

 

Share