Mazarin och Edgar

Kattsyskonen Mazarin och Edgar vill få en ny chans!

 

Edgar tar igen sig
 Sötnosen Mazarin
 Stilige Edgar
 Syskon och bästa vänner2c Edgar och Mazarin

Kattsyskonen Mazarin och Edgar adopterades som kattungar ut genom FvK Näset och nu, då missarna är knappt 5 år gamla, behöver de omedelbart få en ny kärleksfull familj och ett nytt trivsamt hem. Deras nuvarande familj har nämligen fått tillökning och i och med den lilla människobayns ankomst, anser Mazarin och Edgar att livet blivit alldeles förstört! De som varit vana vid mattes och husses fulla uppmärksamhet känner sig nu åsidosatta, de är stressade och olyckliga och familjesituationen blir alltmer kritisk.

Till de här trevliga, sociala och i vanliga fall mycket stabila missarna söker FvK ett riktigt kärleksfullt, livslångt och mysigt hem. Mazarin och Edgar är mycket snälla katter, de är vänliga, keliga, lekfulla och väldigt okomplicerade, det enda problem de har, verkar vara förmågan att trivas i ett hem med små barn. Syskonen är vana att leva som innekatter, men vi tror att dessa pigga och aktiva missar skulle må mycket bra i ett hem med utegångsmöjlighet, först måste de givetvis riktigt bo in sig, bli hemtama och lära känna sina nya människor. Särskilt Edgar drömmer om att en dag få fånga en riktig, livs levande mus och lilla Mazarin skulle inte ha något emot att ta en solig tupplur i en varm rabatt. Syskonen vill absolut flytta tillsammans, de är mycket goda och nära vänner och har stort utbyte av varandra.

Mazarin och Edgar kommer att trivas ypperligt i ett hem av lugnare typ och tillsammans med människor som har tid för dem och tycker det är roligt att leka med och aktivera dem. Finns barn i familjen ska de vara äldre (minst 12 år), lugna och djurvana.

Så här berättar deras matte om sina "blåbär":

"EDGAR är en 5 årig hankatt som är otroligt social, har stor personlighet och söker spänning genom fågelskådning på fönsterbläcket eller med lek/bus med sin syster. Edgar är en aktiv katt som behöver stimulans, men som också söker närhet och gärna gör en sällskap i soffan för att bli klappad på magen och bli kliad bakom öronen och på halsen.

MAZARIN är syster till Edgar, har en otroligt fin päls som hon putsar flera gånger om dagen, medan hon njuter av en sovplats hon noggrant har sett ut för att spendera sin dag. Mazarin leker gärna spontant med Edgar som dagligen bjuder in Mazarin till brottningsmatch och som hon kämpar tappert i fast hon är mindre till sin storlek än vad Edgar är. Som syskon trivs dessa katter bäst ihop trots att de är olika till sina personligheter och intressen."

Mazarin och Edgar är två blå huskatter, de förmedlas kastrerade, chip-märkta och vaccinerade, de är vämående, sunda och stabila katter. En adoptionsavgift (500 kr / katt) tas ut och den ger också FvK möjlighet att hjälpa nästa behövande katt i den långa raden av sådana.

Kärleksfulla kattvänner som vill erbjuda Mazarin och Edgar möjligheten till ett nytt liv är varmt välkomna att ringa (endast tel.svar, mail och sms besvaras ej) FvK Näset, Bibbi: 0704 476097 eller Bitte: 0705 158543, så berättar vi gärna mer om våra blå "läckerbiar" och om det känns alldeles rätt, ordnar vi givetvis så att det går att besöka missarna i deras nuvarande hem i Malmö.

 

Share