Silas

 "ONE OF A KIND" KATTKILLE SÖKER DITO MÄNNISKA! 

Silas gäsp 1
 Silas gäsp 2
Silas 2
 Silas 3
Silas 1
 Silasnya11
 silas och smrblomma silas hos kompisen poppy

Denna annons vänder sig till de kattvänner som verkligen önskar att hjälpa en misse och som är villiga att ta sagda misses lilla tass i sin något större och tillsammans bege sig ut på en sjusärdeles och makalöst spännande resa.

Lille svarte Silas föddes ute i en villaträdgård och som 13 veckors kattunge fångades han in och flyttade in i ett av föreningens stödhem. Dagen före hade Silas sett och hört ett av sina syskon bli ihjälbiten av grannens hund och förklarligt nog var Silas ganska uppskakad när han väl flyttade inomhus. Lika lätt som hans lilla syster fann sig tillrätta med sitt nya inneliv, lika svårt hade Silas det. Hade det inte varit för hans nya, trygga och snälla kattkompisar och det mycket kattanpassade stödhemmet, vet vi faktiskt inte hur det hade gått för honom.

Idag är Silas en mycket aktiv, busig och glad tokstolle, som älskar sitt kattliga liv, sina kattkompisar och sin stödmatte. Den här matten är ju alla tiders, tycker Silas, som är en riktig gosknopp och knäkatt och som inte kan få nog av att kela och pussas.

Vad är då problemet?

Jo, lika mycket som Silas älskar allt som är vant, tryggt och välbekant, lika stor oro skapar allt nytt, främmande och obekant. Silas är ingen balanserad misse, han är antingen eller och lagom ingår inte i hans vokabulär. I trygg hemmiljö är Silas en underbart mysig liten kille (och ett veritabelt busfrö också), men inför det stora och okända ylar han av fasa (jodå, han ylar faktiskt och låter som en blandning mellan hund och barn).

Silas söker en människa som står stadigt med båda fötterna på jorden, en trygg hamn och en orubblig klippa. En människa med naturligt god hand med djur och med stort tålamod, som vill följa med Silas på hans resa och lotsa honom genom svårigheterna, för att se honom utvecklas till en trygg och harmonisk kattindivid och som aldrig någonsin ger upp hoppet om världens käraste lille kattkille! Silas människa kommer att få exklusiv status i Silas liv, så nära gud som nu en människa kan komma och Silas och människan kommer att knyta exceptionellt starka band, mycket olika de till en "vanlig och normal" katt.

Silas lever som innekatt och trivs bra med det, han vill gärna fortsätta som sådan och inomhusvärlden är alldeles tillräckligt stor för honom. I Silas blivande hem måste det finnas minst en lämplig kattkompis som vill ta honom under sina vingars skugga och tjäna som trygg förebild och finns det flera snälla katter i hemmet är det definitivt till fördel.

Silas, född 11/5 -17, förmedlas kastrerad, id-märkt (chip- och öronmärkt), 2 ggr vaccinerad, 3 ggr avmaskad, ohyrebefriad (rutin) och hälsokontrollerade av veterinär. En adoptionsavgift (1500 kr = självkostandspris) tas ut och den ger FvK möjlighet att hjälpa ännu en behövande misse.

Är du just den människa Silas drömmer om, stabiliteten personifierad? Ring (ej mail och sms) FvK Öresund, Bibbi: 0704-476097, så berättar vi gärna mer om vår charmige "trygghetsknarkare" Silas.


PLEASE ADOPT, DON´T SHOP!
Snälla, lägg inte sten på börda! För alla katters bästa, gynna inte de som underlåter att kastrera sina huskatter, utan låter dem få ungar, trots att det i Sverige finns 150 000 hemlösa katter! 


adoptanter

 

 

 

 

Share