Kapten Röd

 Kapten Röd vill kasta ankar!

Harry Boy
 Kapten Röd 33
 Harry 2
 Kapten Röd 22
Hugo och Röd

Nu är det dags för Kapten Röd att hitta sin alldeles egna och trygga "hemma-hamn"! Den här kaptenen gillar nämligen inte de där äventyrliga eskapaderna utan håller sig gärna "hemma i hamnen" där det är lugnt och tryggt.

Våran stiliga kille är snart 6 månader och utefödd med förvildad bakgrund. Han kom in när han var ca 4 månader och är väldigt känslig och speciell men ytterst snäll att ha att göra med. Kapten Röd tyckte det här med att komma in var både himla bra och bekvämt, men också läskigt, nytt och ganska farligt (vilket ju är helt naturligt för en katt med den bakgrunden). Sån tur var hade han en bra "besättning" av kattkompisar som agerat kartläsare och visat honom vägen här i livet.

Kattkompisar är alltså ett måste i vår röda killes nya hem. Gärna en riktigt snäll, trygg och stabil kompis söker han. Eftersom Röd är ung och busig så får kompisen gärna ha lite bus i tassarna också såklart. Kapten Röd lever idag som innekatt och det fungerar utmärkt och det vill han också fortsätta med i sitt nya hem. Han är inte alls i behov av en "större värld" än den alldeles egna skutan.

De senaste veckorna har Kapten Röd haft fin medvind på sin resa, nu går det bra att klappa och kela, det tycker han är toppenmysigt! Men det måste få vara på hans egna villkor och hans nya matte / husse måste ha mycket tålamod med honom och låta honom få exakt den tiden han behöver på sig, för att blomma upp och slappna av. Kapten Röd har bara börjat sin resa här i livet och den som får äran att adoptera honom måste vara införstådd med att det kommer ta tid för honom att landa i sitt nya hem och att han inte är "färdigtränad" ännu. Kapten Röd behöver naturligtvis ett lugnt, tryggt och stabilt hem där han kan kasta ankar och verkligen få lov att landa och slå sig till ro.

Kapten Röd har givetvis varit iväg den obligatoriska svängen till veterinären. Han förmedlas kastrerad, öron- och chipmärkt, vaccinerad (1:a), avmaskad, ohyrsbefriad och hälsokontrollerad (rutin). Han är alltså helt fixad och färdig och en förmedlingsavgift på 1500 kr tas ut för att täcka dessa kostnader.

Är du den trygga hamn (och har en kaptensvänlig famn) som våran röda juvel behöver så är du varmt välkommen att slå en signal till FvK Öresund Marie: 0738-446840 så berättar vi mer.

Kapten Röd finns i stödhem hos Marie med familj och katter, utanför Flyinge. Han vill gärna ha besök men tycker naturligtvis att främmande människor är väldans konstiga och läskiga!

Share