Roy

roy djungelkatten roy
roy snyggingen roy
roy roy r en elegant misse
roy roy myser i snghalmen
roy roy en gosig svart panter
roy roy behver kunna g ut
Stilige charmtrollet Roy söker mysigt hem.

Den här tame, spinkige och kontaktsökande ungkattkillen irrade runt i ett bostadsområde i Malmö och slutligen förbarmade sig några kattvänner över den vilsekomne individen, tog in honom och kontaktade FvK Öresund för att få hjälp att hitta ett lämpligt permanent hem till spolingen.

Roy, som vår svarte läckerbit fick heta, flyttade in i ett av FvK:s stödhem och nu, då han återhämtat sig, har det blivit dags för honom att få en människofamilj som han får lov att kalla sin egen.

Roy är en mycket elegant svart misse, högbent med långa graciösa linjer, en riktig svart panter. Roy är väldigt social, tillgiven och kelen. Han vill alltid vara nära sina människor, vara med överallt och göra allt det som alla andra gör. Han finner sig lätt tillrätta i nya miljöer, "där Roy befinner sig, där är också hans hem". Roy är framåt och orädd med en positiv inställning till det mesta här i livet, han är en stor "gosknopp" och mycket pratsam. Roy är aktiv och energisk, inte bara för att han är ung, utan det är hans verkliga personlighet.
Roy äter Royal Canin torrfoder, men gillar inte blötmat. Människomat ska det vara och en wienerkorv om dagen är ett måste för Roy!

Alla katter accepterar Roy, eftersom han inte ger dem mycket val, han är inte framfusig eller aggressiv, bara nyfiken och orädd. I Roy´s blivande hem ska det därför redan bo en ung och aktiv kattkompis, som gjord för massor av bus och mys, Roy ska inte bo som ensamkatt.
Efter att ha bott in sig, blivit hemtam och riktigt ha knutit an till sina nya människor, ska det finnas god möjlighet för Roy att "på egen tass" gå ut och lufta sig, lägenhet i staden kommer således inte att fungera för Roy, som behöver den stimulans som utemiljön kan erbjuda.

Roy är en svart huskatthane, ca. 10 månade gammal och genom FvK:s försorg har han blivit kastrerad, id-märkt (chip- + öronmärkt), vaccinerad, avmaskad, ohyrebefriad (rutin) och hälsokontrollerad av veterinär. En adoptionsavgift (1600 kr) tas ut, motsvarande veterinärkostnaden för Roy, som alltså flyttar vidgjord och klar till självkostnadspris, vilket besparar den nya ägaren både arbete och besvär.

Kattvänner som vill utöka familjen med en ny pigg och gosig familjemedlem och som kan erbjuda honom ett verkligt kärleksfull och livslångt hem, är varmt välkomna att ringa (endast tel.svar tack, mail och sms besvaras ej) FvK Öresund, Pia: 0707 131927, så berättar vi gärna mer om vårt stilige charmtroll och om det känns alldeles rätt, ordnar vi givetvis så att det går att besöka honom i stödhemmet i Malmö.

 

Share