Om oss


Förvildade Katten Öresund

HerrGråwebFörvildade Katten Öresund är en liten ideell förening som arbetar för att hjälpa förvildade och hemlösa katter till ett tryggare, sundare och bättre liv.

Förvildade Katten Öresund arbetar främst med infångning av vuxna förvildade katter som kastreras och öronmärks. Katterna släpps sedan ut i sitt hemområde där fortlöpande skötsel och omvådnad av katterna pågår. Alla katter i ett påbörjat område ska fångas in och kastreras.

Vi tar även hand om utelevande, hemlösa tamkatter samt kattungar. Dessa placeras i stödhem där de socialiseras tills de är redo att förmedlas till trygga och goda permanenta hem. Är du intresserad av att adoptera en katt så kan du se vilka katter som letar hem just nu här.

Vi arbetar också med information och upplysning  i förebyggande syfte kring kattens situation för att höja dess värde och status.

 

Vill du hjälpa oss?

ebbawebFöreningen behöver alltid en hjälpande hand.

Vi är exempelvis i ständigt behov av kontakt med gårdar/stall eller människor som bor på landet och som kan tänka sig att ta hand om utlevande katter.

I vår verksamhet behöver vi också alltid nya stödhem som kan tänka sig att ta emot en katt under en period. Katten bor i stödhem tills den blivit förmedlad till ett permanent hem. Vi behöver alla olika typer av stödhem. Kan du tänka dig att ta emot små kattungar, vuxna tamkatter, eller lite äldre kattungar som behöver socialiseras i en lugn och trygg miljö? Kontakta oss gärna!

Som medlem i vår förening kan du också vara med och bidra till att hjälpa katterna på flera andra olika sätt. Läs mer om hur du blir medlem här.

Org.nr: 802463-5388
Bankgiro: 827-8061